Dotazník "Rozvod manželstva a jeho vplyv na sociálnu adaptáciu die?a?a."
Vážení rodičia,
rozvodová situácia je v životnej dráhe obdobím výrazného stresu, sprevádzaného zvýšenou citlivosťou a môže negatívne ovplyvniť nielen samotných manželov, ale aj najzraniteľnejších členov rodiny – deti.
Ako súčasť mojej rigoróznej práce na tému Rozvod manželstva a jeho vplyv na sociálnu adaptáciu dieťaťa by som chcela uskutočniť prieskum adaptácie dieťaťa z rozvedenej rodiny v jeho prirodzenom prostredí, t.j. v rodine a v škole. Cieľom prieskumu je odhaliť negatívne faktory, ktoré pôsobia na dieťa pri rozvode rodičov a poukázať na podmienky, ktoré pomôžu minimalizovať záporný vplyv na jeho psychický a somatický vývoj a tým aj na sociálnu adaptáciu.
Dovoľujem si Vás osloviť s prosbou o vyplnenie dotazníka. Vaše skúsenosti sú pre mňa veľmi hodnotné, preto prosím o úprimné, otvorené a kritické odpovede. Údaje, ktoré poskytnete, budú chránené pred zneužitím a budú spracované hromadne s odpoveďami iných respondentov.
Pokyny pre vypĺňanie dotazníka:
Prosím, pozorne si prečítajte celé znenie otázky. Otázky s možnosťou výberu zodpovedajte prosím, označením príslušného políčka. Pri otázkach s voľnou odpoveďou zapíšte, prosím Vašu reakciu na voľné miesto. Ak ste viacnásobným rodičom, pre zodpovedanie otázok použite samostatný dotazník pre každé dieťa.
Vopred Vám ďakujem za účasť na prieskume a Vašu ochotu.
Mgr. Jana Rečičárová